dinsdag 3 augustus 2010

Geen eigen drank mee

De organisatie van de Pleinbioscoop Rotterdam heeft dit jaar een moeilijke beslissing genomen. In tegenstelling tot vorig jaar mogen bezoekers dit jaar namelijk geen eigen drank meenemen. Ter compensatie hebben we voldoende uitgiftepunten waar je een drankje kunt halen voor een vriendelijke prijs. De organisatie heeft deze beslissing genomen vanwege twee redenen.

Net als jij willen wij dat de Pleinbios een gratis toegankelijk evenement blijft. Wat veel mensen niet weten, is dat de organisatie van de Pleinbioscoop -naast een bijdrage vanuit de Gemeente Rotterdam en Deelgemeente Delfshaven- voor een groot gedeelte afhankelijk is van sponsoring en fondsen. Helaas is het in het huidige financiƫle klimaat steeds moeilijker om alle organisatiekosten op deze manier op te brengen. Om de Pleinbioscoop in stand te houden moet de organisatie daarom een deel van de kosten dekken met verkoop uit de horeca. We hopen dat jij als bezoeker begrip hebt voor deze maatregel. Wij doen er alles aan om een zo breed en goedkoop mogelijk aanbod van drankjes en hapjes aan te bieden.
Daarnaast is door strengere veiligheidseisen van de gemeente Rotterdam op gratis toegankelijke evenementen, besloten geen glaswerk meer toe te staan op het terrein van de Pleinbioscoop. Glaswerk en met name scherven zijn een riscio bij een evenement wat zoveel bezoekers trekt. Wij hopen door deze maatregel de veiligheid van de bezoekers beter te kunnen waarborgen.
De organisatie zal een 'flessengarderobe' opzetten voor mensen die per ongeluk toch alcohol en/of glas hebben meegenomen. Die kun je dan na de film daar weer ophalen. Mocht je naar aanleiding van dit bericht nog vragen of opmerkingen hebben, stuur dan een mailtje naar de organisatie via info@pleinbioscooprotterdam.nl